Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2023

Затримано шахрая, який заволодів заощадженнями літньої особи (ФОТО)

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури жителю Львівської області повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, вдень 12.11.2023 невстановлена досудовим розслідуванням особа, зателефонувала до потерпілого, назвавшись його донькою. Вона сказала, що потрапила у ДТП, перебуває у лікарні і потребує операції вартістю 200 тис. грн. Ці гроші потрібно передати сину жінки, яка уже нібито оплатила хірургічне втручання. Підозрюваний – 41-річний львівянин, раніше судимий за вбивство, під виглядом «сина», особисто забрав 200 тис. грн та 300 доларів США у потерпілого в його оселі.

Після отримання коштів, зловмисник виїхав за межі Вінниччини та, вранці 14.11.2023  на Львівщині був затриманий правоохоронцями.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділення відділення поліції № 3 Гайсинського РУП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 782