Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2023

Найняв військових росгвардії охороняти нерухомість в Криму – колишньому нардепу повідомлено про нову підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури народному депутату України V – VII скликань повідомлено про нову підозру за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених повторно, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 110-2 КК України). 

За даними слідства, колишній член забороненої в Україні «Партії регіонів» після подій 2014 року виїхав до росії, переховуючись від слідства за звинуваченнями у посяганні на територіальну цілісність України, колабораційній діяльності та державній зраді. 

Наразі він активно співпрацює з військово-політичним керівництвом рф, у тому числі з міністерством оборони, якому повідомляє актуальні відомості про обстановку на території України для коригування воєнних зусиль рф та нанесення шкоди українській обороноздатності. Для збору інформації екснардеп використовує свої знайомства та зв’язки, здобуті під час політичної та підприємницької діяльності в Україні. 

Крім того на сьогодні органами прокуратури та слідства здобуто матеріали про фінансування підозрюваним воєнізованих формувань окупаційної влади на території АР Крим. 

Маючи на півострові нерухомість та низку підприємств, після 2014 року він незаконно зареєстрував їх за російським законодавством та, з метою збереження майна, найняв для його охорони військових росгвардії. 

Фактично екснардеп надає фінансові ресурси збройному воєнізованому формуванню держави-агресорки, яке незаконно перебуває на території українського Криму та вчиняє дії, спрямовані на зміну кордонів і державного устрою України. 

 

На сьогодні встановлено факти грошових переказів підозрюваним на рахунки «Федерального государственного унитарного предприятия «Охрана» Федеральной службы войск национальной гвардии Российской Федерации» за забезпечення охоронних заходів належних йому музею-садиби та санаторію у м. Ялті. 

За такий злочин передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 650