Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2023

Вимагання 9000 доларів США неіснуючого боргу – підозрюють депутата та його спільників (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру  депутату однієї з  районних рад Вінницької області обраного від забороненої в Україні політичної партії ОПЗЖ та трьом жителям м. Вінниці за фактом  вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, пошкодженням чи знищенням майна, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, з середини вересня до початку жовтня 2023 року депутат райради за попередньою змовою з трьома своїми знайомими вимагали у місцевого підприємця 9000 доларів США неіснуючого боргу, як плату за нібито транспортування зерна та втраченої вигоди. Щоб змусити чоловіка виплатити ці кошти, зловмисники неодноразово погрожували йому вбивством, заподіянням тяжких тілесних ушкоджень та знищенням майна.

Наразі слідчими суддями задоволені клопотання слідчого, погоджені прокурором, та до трьох підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення застави, до одного – цілодобовий домашній арешт.

Санкція статті передбачає покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управлінням ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                                     

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 973