Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2023

Вінничанка підозрюється у відмиванні 20 млн грн, отриманих від незаконного спиртового «бізнесу» (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури 30-річній жительці м. Вінниці повідомлено про підозру у збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, у великому розмірі (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 209 КК України). 

За даними слідства, підозрювана у 2019 році разом з двома спільниками (наразі їм також повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204) організувала «бізнес» з незаконної торгівлі спиртом та контрафактними алкогольними напоями. 

З метою швидкого незаконного збагачення жінка організувала реалізацію товару на території Вінницької області та в інших регіонах України, використовуючи торговельні платформи в інтернет-мережі.

Встановлено, що впродовж 2019 – 2023 років за кошти від такого прибуткового «бізнесу» підозрювана придбала об’єкти нерухомого та рухомого майна на загальну суму близько 20 млн грн, не маючи офіційних законних джерел прибутку та залучаючи до оборудок родичів. Тобто здійснила легалізацію (відмивання) коштів, одержаних злочинним шляхом на вказану суму.

На сьогодні слідчим за погодженням з прокурором до суду скеровано клопотання про обрання жінці запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Також ухвалою слідчого судді задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно підозрюваної – 3 земельні ділянки, 5 квартир, садовий будинок, автомобіль «Land Rover Range Rover». 

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу ДБР. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 668