Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2023

Ювенальні прокурори розповіли школярам про їх права та обов’язки (ФОТО)

На виконання узгоджених координаційною нарадою керівників правоохоронних органів області заходів щодо протидії дитячої злочинності ювенальними прокурорами Вінницької обласної та окружних прокуратур спільно із ювенальними поліцейськими, працівниками патрульної поліції,  соціальними педагогами, лікарем-наркологом упродовж вересня – жовтня 2023 року у закладах освіти області проведені профілактичні бесіди, лекції, виховні години щодо правил кібергігієни в Інтернеті, рівня обізнаності учнів у сфері дотримання правил дорожнього руху та формування відповідальної поведінки на дорогах, щодо протидії булінгу, а також попередження вчинення ними адміністративних та кримінальних правопорушень, у тому числі самогубств, із використанням відеороликів, які містять приклади протиправної поведінки дітей та їх наслідки.

Про кримінальні та адміністративні правопорушення й відповідальність неповнолітніх за їх вчинення школярам розповіли прокурори разом з ювенальними поліцейськими та слідчими поліції, які навели приклади зі своєї практики, а також відповіли на кожне запитання учнів.

Кіберполіцейські говорили з учасниками заходів про те, як не стати жертвою шахраїв у Інтернет мережі. Правоохоронці розповідали про найпоширеніші випадки схем аферистів на різних онлайн платформах та поінформували учнів, як розумно користуватися сайтами та перевіряти інформацію стосовно сумнівних повідомлень чи посилань.

Співробітники патрульної поліції детально роз’яснили школярам правила дорожнього руху, поінформували учнів про чисельні дорожньо-транспортні пригоди за участі дітей, особливості користування мопедами та електросамокатами та наголосили на необхідності суворого дотримання правил дорожнього руху.

Лікар-нарколог спілкувався зі школярами про види наркотичних речовин, їх негативний вплив на здоров’я і життя людини.

Під час просвітницьких заходів задля доступності сприйняття учням продемонстровали фото, відео та графічні матеріали. Правоохоронці радили підліткам, як вести себе під час спілкування з працівниками поліції, як захистити свої права, протидіяти булінгу та різним формам насильства, а також не залишатися з проблемами наодинці та завжди звертатися по допомогу до фахівців. Працівники правоохоронних органів завжди готові допомогти та знайти правильне вирішення будь-якої проблеми.

Підвищення правової обізнаності серед підлітків є дуже важливим, щоб запобігати вчиненню дітьми та стосовно них правопорушень.

           

            

  Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 527