Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2023

Жителя Київської області підозрюють в умисному вбивстві (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою жителя Київської області у вчиненні умисного вбивства ( ч. 1 ст. 115 КК України).

Слідством установлено, що у 26-річного чоловіка під час вживання алкогольних напоїв із знайомими, з одним із них виникла словесна суперечка, у ході якої у нього виник злочинний умисел на заподіяння йому смерті. Чоловік, діючи умисно, усвідомлюючи, що посягає на життя іншої особи, передбачаючи і свідомо бажаючи смерті потерпілому, використовуючи явну фізичну перевагу над потерпілим, наніс множинні удари кулаками та ногами по обличчю, голові та тулубу. Коли останній втратив рівновагу та впав на підлогу, зловмисник руками здавив його шию та утримував до тих пір, поки той не перестав дихати.

Надалі, не бажаючи бути викритим, та маючи на меті приховати вчинений злочин, використовуючи гужовий транспорт, перевіз тіло потерпілого до лісопосадки, що розташована неподалік села, де закопав його поміж дерев.

Наразі зловмиснику вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Слідчим за погодженням з прокурором до суду подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості підозрюваного в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 654