Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

За вчинення ДТП у стані сп’яніння – лише реальне покарання

Вінницький апеляційний суд залишив без задоволення скаргу сторони захисту щодо призначення умовного покарання 50-річному жмеринчанину, який вчинив ДТП, внаслідок якого травмувалася дитина.

Обвинуваченому інкримінувалося порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження (ч. 2 ст. 2861 КК України).

Автомобільна аварія сталася у лютому 2023 року у Жмеринці. Обвинувачений, керуючи у стані алкогольного сп’яніння технічно справним автомобілем «Volkswagen Golf», після закінчення маневру повороту, не вжив своєчасних заходів до зупинки керованого ним автомобіля та здійснив виїзд на тротуар, який прилягає до проїзної частини дороги, де допустив наїзд на 8-річного хлопчика. Малолітній пішохід отримав тілесні ушкодження, що є небезпечними для життя в момент заподіяння та які за ступенем тяжкості належать до тяжких тілесних ушкоджень.

При судово-токсилогічній експертизі крові обвинуваченого встановлено, що під час керування транспортним засобом водій перебував у стані алкогольного сп'яніння, а рівень етилового спирту у крові обвинуваченого становив 2,0 проміле.

Вінницьким апеляційним судом враховано доводи та докази ювенального прокурора щодо підвищеної суспільної небезпеки вчиненого злочину. Чоловіка визнано винуватим за ч. 2 ст. 2861 КК України та призначено покарання у виді    3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 5 років.

Наразі вживаються заходи до  виконання  судового вироку.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1034