Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

Хабарництво на митниці – затримано митного інспектора (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури державному інспектору митного поста «Дністер» повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за невчинення нею в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

За даними слідства, підозрювана, виконуючи службові обов’язки на пункті пропуску Могилів-Подільський – Отач, налагодила схему отримання неправомірної вигоди від громадян України, які перетинають державний кордон. 

Зокрема інспекторка виявляла у громадян кошти, сума яких перевищує дозволений ліміт, та вимагала «винагороду» за уникнення процедури декларування, а саме – 100 доларів США з кожних 10 тисяч доларів готівки, що перевищували ліміт. 

Правоохоронними органами задокументовано отримання підозрюваною хабаря на загальну суму 600 доларів США, після чого останню затримано.

На сьогодні за клопотанням прокурора судом підозрювану відсторонено від займаної посади та до неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 107,3 тис. грн. 

Зазначений злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1374