Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

Посадовця судитимуть за недбалість

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування та передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту однієї із сільських рад Хмільницького району, депутата сільської ради, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений упродовж 2021 року, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, безпідставно, в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» підписував додаткові угоди до договору про постачання електричної енергії, внаслідок чого збільшено ціну за одиницю товару на 210,67 % від первинної ціни. Це призвело до зайво сплачених коштів постачальнику електричної енергії в сумі майже 337 тис. грн, чим спричинено матеріальну шкоду місцевому бюджету на зазначену суму.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 367 КК України  передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від  двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1082