Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

На організовану злочинну групу, яка незаконно переправляла військовозобов’язаних через Дністер на територію Республіки Молдова, чекає суд (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно двох організаторів та члена організованої групи, які незаконно переправляли військовослужбовців через річку Дністер на територію Республіки Молдова (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, члени злочинного угруповання розробили план, відповідно до якого останні шукали чоловіків призовного віку, які бажають незаконно потрапити на територію Республіки Молдова, доставляли їх до одного із сіл Могилів-Подільського району Вінницької області, а у подальшому переправляли зазначених осіб човном через річку Дністер через лінію кордону з Республікою Молдова для його перетину поза пунктами пропуску контролюючих споруд ДПС України. У цей же час один із організаторів, який є громадянином Республіки Молдова зустрічав ухилянтів на території сусідньої держави.

За свої послуги члени організованої групи отримували близько 5000 доларів США з кожної переправленої особи.

Зловмисники встигли переправити щонайменше 9 осіб. Їхня незаконна діяльність була припинена правоохоронцями під час чергової переправи. Тож завдяки цьому вдалося уникнути більшої кількості незаконно переправлених осіб.

         

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1063