Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2023

Судитимуть в’язня, який втік з колонії

За процесуального керівництва прокурорів Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно засудженого громадянина Республіки Молдови за втечу з місця позбавлення волі, вчиненою особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі (ч. 1 ст. 393 КК України).

За даними слідства, 23-річний іноземець у грудні 2022 року був засуджений за крадіжку до 5 років позбавлення волі, яке відбував в одній із виправних колоній Вінницької області. У серпні цього року він, перебуваючи у приміщенні виправної установи та скориставшись відсутністю належного нагляду з боку її працівників, за допомогою саморобної відмички замка відчинив вхідні двері, після чого переліз через ворота контрольно-пропускного пункту колонії, самовільно залишивши територію установи та зник у невідомому напрямку.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів цього ж дня втікача затримано неподалік установи.

За результатами реагування Могилів-Подільської окружної прокуратури 15 працівників виправної колонії, які не забезпечили належного нагляду за засудженим, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1060