Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2023

Виконуємо покладені функції, працюємо на захист інтересів людини – виконувач обов’язків керівника поінформував обласних депутатів про роботу прокуратури 

На виконання вимоги Закону України «Про прокуратуру» виконувач обов’язків керівника Вінницької обласної прокуратури Василь Гайворон поінформував депутатів Вінницької обласної Ради про діяльність прокуратури у І півріччі 2023 року. 

Під час свого виступу на пленарному засіданні сесії 29 вересня В. Гайворон зосередився на напрямах роботи, визначених Президентом України та Офісом Генерального прокурора як пріоритетні. 

«Від 24 лютого минулого року найактуальнішими залишаються виявлення, фіксація та розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації проти України. Органами обласної прокуратури на сьогодні закінчено 101 кримінальне провадження цієї категорії, з яких 91 провадження з направленням до суду обвинувального акта – це майже в чотири рази більше ніж за перше півріччя минулого року», – зазначив в.о. керівника.

Серед найрезонансніших воєнних злочинів, зазначив Гайворон, – повідомлення про підозру у державній зраді двом колишнім нардепам-регіоналам та у порушенні законів і звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством, колишньому командувачу Чорноморського флоту вмс рф за віддання злочинного наказу здійснити ракетний обстріл Вінниці 14 липня 2022 року, внаслідок якого загинуло 29 людей. 

Також до суду за фактом державної зради скеровано обвинувальні акти щодо лідера забороненої проросійської політичної партії та колишнього керівника поліції Вінниччини; щодо колишніх високопосадовців уряду Януковича – міністра освіти й науки та заступника міністра юстиції; в порядку спеціального розслідування до суду передано обвинувальні акти щодо 48 депутатів державної думи рф, з яких троє вже засуджені до позбавлення волі строком на 15 років з конфіскацією майна. 

Крім злочинів, пов’язаних зі збройною агресією рф, очільник прокуратури поінформував депутатів про стан законності у сферах перетину державного кордону, гуманітарної та благодійної допомоги, протидії економічним злочинам і корупції, бюджету, земельних відносин тощо. 

Василь Гайворон наголосив, що органи прокуратури орієнтуються на суспільний запит та інтереси людини, які є визначальними у роботі.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1678