Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2023

На Вінниччині у росіян конфісковано 21,5 га землі вартістю 4,2 млн грн

Органи прокуратури Вінниччини продовжують роботу з виявлення та відчуження у громадян російської федерації земельних ділянок. Від початку 2023 року прокурорами з цього питання до судів подано 28 позовних заяв, з яких на сьогодні 6 задоволено. Загальна площа конфіскованої землі – 21,5 га, вартість – 4,2 млн грн. 

Так, в середині вересня рішенням Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області задоволено позов Могилів-Подільської окружної прокуратури до громадянки російської федерації про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації на користь держави Україна.

Йдеться про землю сільськогосподарського призначення загальною площею 9,3 га вартістю близько 2 млн грн на території Вендичанської громади, яку росіянка отримала в спадщину у 2018 році та надалі віддала у довгострокову оренду місцевому агропідприємству. 

Після набуття рішенням законної сили прокуратура контролюватиме його виконання. 

Довідково: відповідно до ст. 14 Конституції України, земля є основним національним багатством та об’єктом права власності Українського народу.
Згідно зі ст. 81 Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1842