Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

Запит суспільства на безпеку і справедливість – наскрізна тема координаційної наради керівників правоохоронних органів Вінниччини (ФОТО)

Під головуванням виконувача обов’язків керівника Вінницької обласної прокуратури Василя Гайворона 28 вересня відбулася координаційна нарада з питань ефективності взаємодії правоохоронних органів області у сфері протидії злочинності в умовах правового режиму воєнного стану.

Очільники правоохоронних відомств регіону обмінялися інформацією про стан виконання поставлених раніше завдань.

Василь Гайворон відзначив, що цьогоріч в регіоні вдалося не допустити загострення криміногенної ситуації. Органами слідства та прокуратури розкриті всі умисні вбивства, вчинені у 2023 році. Кількість грабежів зменшилася на чверть, а розбоїв – на третину. 

  

«Покращено роботу з виявлення кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів і психотропних речовин. Зросла кількість виявлених фактів розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання особами службовим становищем, пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Загалом, за остаточними результатами досудових розслідувань, більше половини вчинених в області кримінальних правопорушень розкрито, що значно більше ніж по державі», – зауважив Гайворон. 

Він подякував всім правоохоронним органам за якісну взаємодію у протидії злочинності. 

Водночас в. о. керівника акцентував увагу колег на напрямах, які потребують невідкладних дієвих заходів реагування. Зокрема, це – кількість кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми або за їхньої участі; кількість тяжких ДТП, в тому числі з постраждалими дітьми; незаконний обіг зброї та боєприпасів; арешт і конфіскація активів осіб, причетних до збройної агресії рф проти України; корупційні кримінальні правопорушення; злочини проти економічної безпеки; кібершахрайство; охорона довкілля. 

З доповідями за своїми напрямами виступили заступники керівника обласної прокуратури Олександр Гурін та Катерина Шевцова. Участь в обговоренні також взяли начальник ГУ НП у Вінницькій області Іван Іщенко, начальник Управління СБУ у Вінницькій області Анатолій Денисенко, заступник директора ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, Олександр Томусяк,  начальник Південного регіонального Управління Державної прикордонної служби України Сергій Мул. 

  

Підсумовуючи нараду, Василь Гайворон закликав колег орієнтуватися на суспільний запит та інтереси людини, які мають бути визначальними у роботі правоохоронних органів.

«Люди хочуть відчувати себе в безпеці, а якщо раптом з ними щось трапляється – вони хочуть розраховувати на справедливість. І механізми відновлення цієї справедливості маємо надати ми – правоохоронні органи», – резюмував очільник прокуратури.

   

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1623