Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

За апеляцією ювенального прокурора суд посилив відповідальність винуватцю смертельної ДТП, внаслідок якої загинула дитина

Завдяки принциповій та послідовній позиції ювенальних прокурорів Вінницької обласної прокуратури в апеляційній інстанції чоловіка, який спричинив смертельну ДТП і отримав за це умовне покарання, засуджено до реального позбавлення волі.

У Вінницькому апеляційному суді прокурори переконливо довели вину 46-річного обвинуваченого, який  у січні 2023 року у вечірній час, керуючи технічно-справним автомобілем, рухаючись автодорогою по вулиці Богдана Хмельницького у смт Літині Вінницького району, маючи можливість виявити неповнолітнього пішохода, який переходив проїзну частину дороги на нерегульованому пішохідному переході, не зменшив швидкість та збив дитину. Від отриманих травм неповнолітній помер в автомобілі швидкої медичної допомоги.

Літинський районний суд, незважаючи, що внаслідок ДТП загинув 15-річний хлопець, звільнив обвинуваченого від відбування покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Не погодившись з таким рішенням суду, прокуратура оскаржила його. Вінницьким апеляційним судом повністю враховано доводи та докази ювенального прокурора щодо підвищеної суспільної небезпеки вчиненого злочину. Відтак апеляційну скаргу прокурора задоволено. Вирок суду першої інстанції скасовано та ухвалено новий – чоловіка визнано винуватим за ч. 2 ст. 286 КК України та призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Наразі вживаються заходи до  виконання  судового вироку.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 774