Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2023

15 років позбавлення волі за державну зраду – у Вінниці ув’язнено навідницю з Торецька 

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури за державну зраду засуджено 38-річну жительку м. Торецька Донецької області, громадянку України (ч. 2 ст. 111 КК України).

Вироком суду їй призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що обвинувачена в середині 2022 року добровільно почала співпрацювати на окупантів, приєднавшись до групи агентів, сформованої представниками так званого «Горловского МГБ ДНР». Метою цієї проросійської агентської мережі був збір інформації розвідувального характеру, з метою її подальшого використання для проведення підривної діяльності проти України.

Мешкаючи у Торецьку, поблизу якого проходить лінія бойового зіткнення, жінка збирала та передавала куратору актуальні відомості про переміщення та точне розташування підрозділів українських сил оборони. Ідентифікаційні дані навідниця передавала текстовими і голосовими повідомленнями у Telegram. Надалі їх було використано представниками зс рф для коригування та нанесення вогневого ураження по підрозділах ЗСУ. 

Протиправну діяльність обвинуваченої було задокументовано прокурорсько-слідчою групою, її затримано співробітниками Управління СБУ у Вінницькій області за місцем проживання та доправлено на Вінниччину. 

На час слідства обвинувачена перебувала під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБУ у Вінницькій області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1426