Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2023

Очолила «клієнтську службу соцстраху» окупаційного режиму на Херсонщині – громадянці повідомлено про підозру в колабораціонізмі 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності жительці Херсонської області (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, після захоплення військами російської федерації навесні 2022 року селища Велика Лепетиха на Херсонщині підозрювана свідомо залишилася на окупованій території та добровільно погодилася на співпрацю з загарбниками.

Жінка надала згоду очолити створений окупантами псевдодержавний орган «Клієнтська служба Великолепетиського муніципального округу відділення фонду пенсійного і соціального страхування російської федерації по Херсонській області», на посаду керівника якого була «офіційно» призначена у січні 2023 року. 

На сьогодні підозрювана продовжує злочинну діяльність у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території Херсонщини, здійснюючи, зокрема, керівництво діяльністю «служби», управління персоналом та взаємодію з іншими псевдоорганізаціями і т. зв. органами влади. 

За вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі до 10 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2467