Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2023

Заволоділи 1 млн 800 тис. грн бюджетних коштів: повідомлено про підозру підприємцям (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру керівниці субпідрядної організації та її синові у  заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що двоє приватних підприємців-субпідрядників, протягом 2021 – 2022 років, під час проведення робіт з влаштування зовнішнього освітлення по вул. Батозькій у м. Вінниці, штучно завищили вартість опор та комплектуючих до них. Унаслідок чого заволоділи бюджетними коштами в розмірі 1 млн 800 тис. грн.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих кримінальних правопорушень перед судом, підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1934