Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2023

Росіянина, який підтримує геноцидну війну своєї держави, у Вінниці ув’язнено на 5 років 

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури до 5 років позбавлення волі засуджено 70-річного громадянина російської федерації, жителя Вінниці.

Вінницьким міським судом чоловіка визнано винним за трьома статтями: 
– ч. 1 ст. 110 КК України (публічний заклик до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
– ч. 1 ст. 300 КК України (зберігання творів, що пропагують національну нетерпимість та дискримінацію, з метою їх розповсюдження);
– ч. 2 ст. 436-2 КК України (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснюють цю агресію).

Прокурором у суді доведено, що обвинувачений після повномасштабного вторгнення рф на територію України активно у соціальних мережах підтримував російську агресію та виправдовував злочинні дії військово-політичного керівництва держави-терористки. 

Задля безпосереднього доступу до російських інтернет-ресурсів (в тому числі забороненої соціальної мережі «Одноклассники») чоловік свідомо використовував спеціалізовані програми обходу блокування (VPN). З власного акаунта на широку аудиторію він поширював антиукраїнські матеріали. 

Так, обвинувачений визнавав Крим і Донбас російськими територіями, тішився вторгненню військ рф на Київщину, поширив фотознімок путіна з текстом «россиянам все же очень повезло с президентом» і картинку «РОССИЯ РОДИНА МОЯ СССР ОТЕЧЕСТВО», принижуючи при цьому Україну та її союзників. 

Крім того, з метою подальшого розповсюдження, чоловік у власному комп’ютері зберігав фотоматеріали зі сценами фізичного насилля, каліцтва та завдання смерті українцям з назвою документа «Нормально_Хорошо_Идеально.jpg».

У судовому процесі обвинувачений свою вину не визнав. Після оголошення вироку він взятий під варту у залі суду.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління СБУ у Вінницькій області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1473