Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2023

Судитимуть злочинне угруповання, учасники якого збували контрафактні алкоголь і цигарки на Вінниччині (ФОТО)

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо організатора та двох учасників організованої злочинної групи, яка займалася незаконним розповсюдженням контрафактних алкогольних напоїв та тютюнових виробів (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України). 

За даними слідства, у Вінницькому районі місцевий житель у січні цього року створив організовану групу з метою зберігання, перевезення та збуту підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів), залучивши до її складу двох своїх знайомих.

Організатор робив замовлення в «оптовика» і купував незаконно виготовлені горілчані напої у тетрапаках ємністю 10 літрів та полімерних пляшках ємністю 1,5 л, спирт в бочках по 200 літрів, а також незаконно виготовлені цигарки.

Отриману нелегальну продукцію спільники накопичували у підсобних приміщеннях, звідки для продажу розвозили по магазинах та МАФах на території Вінницького району.

  

Під час обшуків в обвинувачених виявлено та вилучено транспортні засоби, що використовувалися під час вчинення злочину, 4280 літрів фальсифікованого алкоголю в тетрапаках та пластиковій тарі, а також 1900 літрів спирту, на які накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області у взаємодії з УСР у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про факти незаконного обігу контрафактних підакцизних виробів можна повідомляти до Вінницької обласної прокуратури усно на телефон «гарячої лінії» (0432) 67-22-06 або письмово на електронну адресу [email protected].

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1656