Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2023

Ексдиректор Могилів-Подільського лісгоспу підозрюється у завданні шкоди лісовим ресурсам на 50 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору ДП «Могилів-Подільське лісове господарство» у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). 

За даними слідства, у 2020 році, посадовець всупереч вимогам чинного законодавства надав дозволи на проведення незаконних рубок дерев у лісах Вінниччини, внаслідок чого було незаконно зрізано понад 7 тис. дерев різних порід на площі 14 га. 

Протиправну діяльність підозрюваний здійснював спільно з виконувачем  обов’язків першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, який також є підозрюваним у кримінальному провадженні. 

Слідством задокументовано 5 епізодів протиправної діяльності посадовців, яка спричинила шкоду державним інтересам у сфері охорони, відтворення, сталого і раціонального використання лісових ресурсів та суспільним інтересам на суму близько 50 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому. 

За вчинення інкримінованого злочину передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2460