Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2023

Директора приватного підприємства обвинувачено у спричиненні 42 млн грн збитків незаконним видобуванням піску (ФОТО)

Прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за обвинуваченням у незаконному видобуванні надр на території Вінницького району (ч. 3 ст. 240 КК України). 

Досудовим розслідуванням установлено, що приватне підприємство від жовтня 2021 року по серпень 2022 року здійснювало промислове видобування піску, не маючи на це спеціального дозволу.

У зазначений період незаконно було видобуто 47 тис. м3 піску на земельній ділянці площею 12 га, чим завдано шкоди навколишньому природному середовищу на суму понад 42 млн грн. 

На сьогодні у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов щодо відшкодування завданих збитків на вказану суму.

Експертизою встановлено, що оброблювальна ділянка зазнала ознак негативного антропогенного впливу, її екосистема набула незворотних порушень і не може бути відновлена до початкового стану. 

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2080