Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2023

Смертельна ДТП на вул. Гонти у Вінниці: висунуто обвинувачення водієві «ЗІЛу» та головному інженеру підприємства, який допустив його до керування транспортним засобом без прав на керування автомобілем (ФОТО)

Ювенальний прокурор Вінницької обласної прокуратури передав до суду обвинувальний акт стосовно 55-річного жителя м. Вінниці за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, якщо спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що 05.06.2023 близько 9 годин 20 хвилин обвинувачений, керуючи технічно-справним автомобілем «ЗІЛ», рухаючись по вул. Гонти у м. Вінниці, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, не відреагував на зупинку перед пішохідним переходом попутного автомобіля, не переконався у тому, що на переході немає пішоходів, об’їхавши попутний автомобіль з правої сторони, виїхав на тротуар та допустив наїзд на 16-річну дівчину, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди дитина отримала тілесні ушкодження несумісні із життям.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Також відповідатиме перед судом посадова особа за обвинуваченням у допуску до керування автомобілем вище зазначеного водія, який не мав прав керування транспортними засобами (ст. 287 КК України). За процесуального керівництва ювенального  прокурора Вінницької обласної прокуратури обвинувальний акт передано на розгляд суду.

Слідством установлено, що 63-річний чоловік, перебуваючи на посаді головного інженера товариства, 05.06.2023 допустив до керування автомобілем «ЗІЛ» водія, який у вересні 2022 року був позбавлений права на керування транспортними засобами у зв’язку з вчиненням адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння), що спричинило смерть 16-річної дівчини.

За вчиненні інкримінованого злочину передбачено покарання у виді штрафу від однієї до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк до трьох років або без такого.

Досудове розслідування кримінальних проваджень здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1923