Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.08.2023

Смертельна ДТП з дванадцятьма загиблими, шестеро з яких діти, – водієві вантажного автомобіля повідомлено про підозру (ФОТО, ОНОВЛЕНО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 42-річному жителю Житомира у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб).

За даними слідства, 42-річний чоловік, 22 серпня у вечірній час, на автодорозі «Кременець – Біла Церква – Ржищів» неподалік смт Бродецьке Хмільницького району Вінницької області, керуючи вантажним автомобілем DAF з напівпричепом, рухаючись смугою руху у напрямку м. Біла Церква допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ.

Водій легковика та 11 його пасажирів, серед яких 6 дітей віком від 2 до12 років, загинули на місці пригоди.

Водій вантажівки у порядку ст. 208 КПК України затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.
Наразі проведені першочергові слідчі дії, встановлюються обставини кримінального правопорушення, призначені всі необхідні експертизи для встановлення об’єктивних обставин аварії.

Прокурори уже звернулися до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваному водієві запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

           
Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1800