Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2023

За апеляцією прокурора скасовано незаконний вирок суду

Шаргородським районним судом Вінницької області постановлено виправдувальний вирок стосовно жителя Джуринської територіальної громади Жмеринського району Вінницької області, який обвинувачувався за ч. 2 ст. 307 КК України, тобто у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненому повторно.

Не погодившись з прийнятим рішенням суду, начальником Шаргородського відділу Жмеринської окружної прокуратури Вінницької області підготовлено апеляційну скаргу на незаконний вирок суду І інстанції.

За результатом розгляду апеляційної скарги прокурора, Вінницький апеляційний суд у своєму рішенні зазначив, що сукупність досліджених у судовому засіданні письмових доказів та показань свідків, у повній мірі дозволяє дійти висновку про доведеність вини особи у зберіганні з метою збуту, а також у збуті наркотичних засобів, через що його дії необхідно кваліфікувати за ч. 2 ст. 307 КК України.

Так, вироком Вінницького апеляційного суду скасовано вирок Шаргородського районного суду Вінницької області, а особу-правопорушника визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, та призначено покарання у виді шести років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, яке є його власністю.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 8543