Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2023

Землі прикордонної смуги: прокуратура реагує на незаконне вибуття з державної власності ще 120 гектарів 

Могилів-Подільською окружною прокуратурою в інтересах Вінницької обласної військової адміністрації до Господарського суду Вінницької області та Ямпільського районного суду Вінницької області подано три позовні заяви про скасування державних реєстрацій права комунальної власності Ямпільської міської ради та інших речових прав на три земельні ділянки загальною площею 120 га.

Зазначені ділянки знаходяться вздовж державного кордону та необхідні для його захисту: будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік і комунікацій.

Згідно з нормами чинного законодавства такі земельні ділянки можуть перебувати лише у державній власності, а повноваження щодо їх розпорядження належать виключно Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Тож прокуратура забезпечує усунення порушень при розпорядженні землями оборони, на які свого часу за рішенням Ямпільської міської ради безпідставно було оформлено право комунальної власності. 

Загалом Могилів-Подільською окружною прокуратурою з початку року до суду подано 5 позовів щодо 8 ділянок земель прикордонної смуги загальною площею 155 га. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1812