Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2023

Незаконна приватизація гідроспоруди вартістю 14,5 млн грн – прокуратурою в судовому порядку оскаржено процедуру

Немирівською окружною прокуратурою виявлено порушення при розпорядженні об’єктами нерухомого майна комунальної форми власності на території Липовецької міської територіальної громади, а саме – допущення приватизації гідровузла  площею 560 м2 вартістю 14,5 млн грн.

Встановлено, що у 2020 році Липовецька міська рада надала дозвіл на відчуження шляхом аукціону гідротехнічної споруди, яка відповідно до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» належить до об’єктів, що не підлягають приватизації, оскільки забезпечує належну експлуатацію водойми та виконує захисні функції.

Переможцем торгів стала фізична особа, яка уклала з міською радою договір купівлі-продажу гідроспоруди та зареєструвала за собою право приватної власності на неї.

Зважаючи на очевидний характер порушень інтересів територіальної громади і те, що гідротехнічна споруда неправомірно вибула з комунальної власності, Немирівською окружною прокуратурою до Липовецького районного суду Вінницької області подано позовну заяву про визнання незаконним рішення щодо включення до об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації, гідровузла, визнання недійсним договору купівлі-продажу та визнання права власності на гідроспоруду за територіальною громадою.

Судом позовні вимоги задоволено, відтак після набуття рішенням законної сили, прокуратурою вживатимуться заходи щодо його реального виконання. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1183