Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2023

Стан розгляду запитів на інформацію органами обласної прокуратури у І півріччі 2023 року

Відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон) Вінницька обласна прокуратура звітує про стан розгляду запитів на інформацію.

Так, до органів обласної прокуратури впродовж 6 місяців 2023 року надійшло 48 інформаційних запитів, що на 20 або 29 % менше ніж за аналогічний період минулого року (68).

Зменшення кількості запитів на отримання публічної інформації пов’язано з тим, що інформація, розпорядником якої є органи обласної прокуратури, міститься у відкритих джерелах і є доступною для всіх. Зокрема, на вебсайті обласної прокуратури (https://vin.gp.gov.ua/ua/index.html) та на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних (https://data.gov.ua).

Крім того, про свою діяльність прокуратура оприлюднює відомості у ЗМІ та прокурори інформують громадськість на сесіях обласної та місцевих рад.

Загалом за півріччя вирішено по суті 46 запитів, з яких задоволено 30. Апаратом обласної прокуратури надано інформацію на 24, окружними прокуратурами – на 6.

Запитувачам обґрунтовано відмовлено у задоволенні 9 запитів, оскільки окремі за своїм змістом є зверненнями та були розглянуті у порядку та строки, визначені Законом України «Про звернення громадян»; у деяких не обґрунтовано, в чому полягає суспільний інтерес, його перевага над шкодою, яка може бути завдана досудовому розслідуванню та особі, поширенням таємниці досудового розслідування та конфіденційної інформації та 1 запит не відповідав вимогам ст. 19 Закону.

Роз’яснено запитувачам вимоги законодавства за результатами розгляду 7 запитів, з яких 3 – апаратом облпрокуратури.

Іншим розпорядникам скеровано 1 запит, оскільки органи прокуратури не володіють запитуваною інформацією.

Відділом організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури, з урахуванням інформації, наданої іншими структурними підрозділами апарату обласної прокуратури, вирішено 35 інформаційних запитів, з них на 24 надано запитувану інформацію, у 8 відмовлено в задоволенні запиту, на 3 надано роз'яснення.

Серед вирішених апаратом обласної прокуратури запитів 10 стосувалися організаційно-розпорядчих питань, 9 – кадрових питань, 6 – питань досудового розслідування, 2 – з питань представництва інтересів держави в суді та 8 –  інших питань.

Прокурорами Вінницької та Могилів-Подільської окружних прокуратур розглянуто по суті 11 запитів, з них 6 задоволено, на 4 надано роз’яснення та в 1 випадку відмовлено у задоволенні запиту. Розпорядникам інформації скеровано 1 запит. Іншими окружними прокуратурами у цьому році запити не розглядались.

У зазначеному півріччі найбільше запитів надійшло від фізичних осіб – 34, від юридичних осіб – 14 (2 – від представників ЗМІ, 12 – від громадських організацій).

Загалом 26 запитів надійшло електронною поштою, електронним обміном – 2, письмово – 8, на особистому прийомі подано 12 запитів.

Органи обласної прокуратури неухильно забезпечують доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах, з дотриманням принципів відкритості та прозорості, своєчасного та повного оприлюднення публічної інформації, розпорядником якої вони є.


Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів
Вінницької обласної прокуратури
     

 

кількість переглядів: 1020