Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2023

Воював проти України в терористичній організації «днр» – повідомлено про підозру донечанину 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру в участі у терористичній організації 32-річному донечанину (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, після вторгнення збройних формувань російської федерації у 2014 році на східні території України, жив на Донеччині та того ж року добровільно вступив до складу так званого «батальйону Восток» терористичної організації «донецька народна республіка».  

Чоловік проходив службу в розвідувальному підрозділі «батальйону», де для виконання поставлених завдань отримав формений одяг, вогнепальну зброю з боєприпасами та грошові кошти. 

Слідством встановлена участь підозрюваного в збройному опорі військовослужбовцям Збройних Сил та інших військових формувань України на Донеччині впродовж вересня – жовтня  2014 року. 

Надалі чоловік переховувався від українських органів правопорядку, зокрема останнім часом у Вінниці, де й був викритий співробітниками спецслужби. 

На сьогодні підозрюваного затримано та судом стосовно нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

За участь у терористичній організації передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 820