Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2023

Прокуратурою в суді доведено незаконність самочинного будівництва біля Черепашинецького кар’єру («Вінницькі Мальдіви»)

Постановою Вінницького апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Державної інспекції архітектури та містобудування України та Калинівської міської ради, подану на рішення Калинівського районного суду Вінницької області, яким за громадянином визнано право власності на самочинно збудовані об’єкти. 

Йдеться про приміщення кафе-бару та допоміжні споруди загальною площею 303 м2 біля Черепашинецького кар’єру – популярного місця відпочинку. Ці об’єкти громадянин звів самочинно та у 2022 році набув права власності на них у судовому порядку. 

Калинівський районний суд задовольнив позов вищевказаної фізичної особи, попри те, що останній не надав суду дозвільних документів на будівництво та належних документів на користування земельною ділянкою, цільове призначенням якої є обслуговування промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики й оборони. Також у матеріалах справи немає висновків компетентних органів про додержання архітектурних, екологічних, санітарних, протипожежних та іншим норм під час будівництва, відтак експлуатація закладу громадського харчування може бути небезпечною для життя та здоров’я людей. 

Крім того, така самовільна діяльність могла стати підставою для незаконного вибуття земельної ділянки з комунальної власності. 

З огляду на це, прокуратура оскаржила судове рішення до Вінницького апеляційного суду, яким підтримано позицію прокуратури та скасовано рішення суду першої інстанції.

(фото з відкритих джерел)

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1097