Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2023

Вінницька міська рада безуспішно намагається оскаржити судові рішення про передачу у комунальну власність 8 бомбосховищ 

Вінницька обласна прокуратура вже інформувала громадськість про виконання Вінницькою міською радою судового рішення за прокурорським позовом про передачу у комунальну власність 8 бомбосховищ загальною площею 2,6 тис. м² місткістю 3300 осіб у м. Вінниці, які свого часу під час приватизації державних підприємств не ввійшли до статутних капіталів новостворених суб’єктів господарювання.

Міська рада 26.05.2023 на пленарному засіданні сесії ухвалила рішення про надання згоди на безоплатне прийняття у власність згаданих укриттів. 

Утім вже 08.06.2023 Вінницька МР подала скаргу до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду на рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 01.02.2023 та постанову Сьомого апеляційного адміністративного суду від 02.05.2023, якими підтримана позиція прокуратури щодо зобов’язання органу місцевого самоврядування прийняти у власність бомбосховища та підготувати їх до експлуатації за цільовим призначенням.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду повернув Вінницькій міській раді її касаційну скаргу, мотивуючи тим, що скаржник не виклав обґрунтованих підстав для оскарження у касаційному порядку вищезгаданих судових рішень.

Вінницька обласна прокуратура наголошує, що рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 23.06.2023 обʼєкти фонду захисних споруд цивільного захисту визначено як такі, що мають стратегічне значення для забезпечення захисту населення.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 740