Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2023

Судитимуть вінничанина, який сприяв незаконному переправленню чоловіків призовного віку через державний кордон України

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 50-річного жителя м. Вінниці, який обвинувачується у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України шляхом надання порад, вказівок, засобів для цього, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За результатами проведених комплексу слідчих та негласних слідчих (розшукових) дій установлено, що правопорушник, діючи умисно, вступив у попередню змову із невстановленою особою, матеріали стосовно якої виділені у окреме кримінальне провадження та, за грошову винагороду у розмірі 4000 доларів США двічі упродовж лютого 2023 року сприяв незаконному, поза визначеними пунктами пропуску, переправленню осіб через державний кордон України до Республіки Молдова.

Чоловік був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону прикордонниками України та Республіки Молдова, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів. За вказівками та порадами зловмисника чоловіками призовного віку, які мали намір потрапити до Республіки Молдова, завчасно придбано гідрокостюми, вакуумні пакети для одягу, документів та мобільних телефонів.

Узгодивши попередньо час та місце незаконного переправлення у вечірній час 10 лютого 2023 року правопорушник власним автомобілем з м. Вінниці привіз чоловіка, який бажав незаконно перетнути державний кордон, до берегової лінії річки Дністер, що на околиці одного з сіл Могилів-Подільського району, та вказав на місце, де військовозобов’язаний мав переплисти річку до Республіки Молдова.

З аналогічних обставин зловмисник 21.02.2023 сприяв незаконному переправленню через державний кордон України ще одного чоловіка призовного віку.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 483