Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2023

Незаконно встановлювали зарплати собі і родичам – притягнуто до відповідальності керівників медичних закладів Вінниччини

Прокурорами у суді доведено винуватість очільників 5-ти медичних закладів Вінницької області у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією (ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП), та їх притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафів.

Так, впродовж 2021 – 2022 років директорка одного з комунальних медичних закладів, в умовах реального конфлікту інтересів, підготувала 18 наказів, якими преміювала себе особисто.

Аналогічні правопорушення вчинили й інші посадовці, які незаконно встановили розміри премій та надбавок на загальну суму понад 100 тис. грн собі та своїм родичам – співробітникам закладів.  

Крім того, один із зазначених директорів, в умовах реального конфлікту інтересів, використовуючи службові повноваження, призначив свою невістку на вакантну посаду в установі та преміював її.

Наразі прокуратурою встановлюється наявність підстав для вжиття заходів представницького характеру щодо повернення незаконно одержаних коштів в бюджет територіальних громад області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1075