Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2023

Повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи, які займалися незаконним придбанням і збутом психотропної речовини (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру організатору та двом членам організованої групи, які здійснювали незаконне придбання, зберігання, з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 306 КК України).

За даними слідства, члени організованої групи впродовж січня-квітня 2023 року здійснювали незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут на території м. Вінниці психотропної речовини в особливо великих розмірах, а кошти отримані від незаконного збуту психотропної речовини використали на продовження її незаконного обігу, однак вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті працівниками правоохоронного органу.

Під час обшуків за місцем проживання членів організованої групи виявлено та вилучено, з-поміж іншого психотропну речовину загальною масою майже 92 г, а також грошові кошти на загальну суму майже 40 тис. грн, з яких 10 тис. грн здобутих від незаконного обігу психотропних речовин, з метою продовження злочинної діяльності.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

             

     

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 805