Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2023

Збирав відомості про оборонні підприємства у Вінниці та передавав у росію – повідомлено про підозру місцевому жителю 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури за фактом державної зради повідомлено про підозру 30-річному жителю м. Вінниці, громадянину України (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за завданням представника російської федерації збирав і передавав йому інформацію про об’єкти військової й цивільної інфраструктури у м. Вінниці, їхнє адресне розташування, режим роботи та охорони. 

Зокрема встановлено, що вінничанин у травні-червні цього року вів спостереження за територією одного з підприємств оборонного комплексу, вивчав місця розташування контрольно-пропускних пунктів, фіксував факти виїзду/в’їзду військової техніки. 

Крім того, за допомогою спеціального програмного забезпечення чоловік сканував мережі Wi-Fi та вежі мобільного зв’язку поблизу стратегічних військових об’єктів у м. Вінниці. 

Здобуті дані з фотодоказами та скан-знімками підозрюваний надсилав замовнику з рф, який підтверджував їх отримання і використання у проведенні підривної діяльності проти України.

Чоловіка затримано під час його чергового спостереження за згаданим оборонним підприємством та вилучено речові докази вчинення кримінального правопорушення. 

Йому повідомлено про підозру та за клопотанням прокурора судом стосовно нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Санкцією ч. 2 ст. 111 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 557