Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2023

Прокуратура забезпечила виконання судового рішення про передачу у комунальну власність Вінницькій міській раді 8 бомбосховищ 

Як повідомлялося раніше, з метою представництва інтересів громади м. Вінниці щодо забезпечення доступними та облаштованими спорудами цивільного захисту, прокуратура у судовому порядку наполягала на зобов’язанні Вінницької міської ради розглянути з прийняттям на черговій сесії рішення про передачу з державної у комунальну власність 8 бомбосховищ загальною площею 2,6 тис. м² місткістю 3300 осіб, які свого часу під час приватизації державних підприємств не ввійшли до статутних капіталів новостворених суб’єктів господарювання.

У жовтні 2022 року Вінницька окружна прокуратура звернулася до Вінницького окружного адміністративного суду з відповідним позовом, який був задоволений. 

Водночас Вінницька міська рада оскаржила це рішення до Сьомого апеляційного адміністративного суду, який, утім, залишив скаргу Вінницької міської ради без задоволення, а рішення Вінницького окружного адміністративного суду – без змін.  

Відтак на сьогодні за сприяння прокуратури судове рішення реально виконано – Вінницькою міською радою на пленарному засіданні сесії 26.05.2023 ухвалено рішення про надання згоди на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність Вінницької міської територіальної громади 8 згаданих захисних споруд. 

Надалі прокуратура контролюватиме забезпечення мерією їх підготовку до експлуатації за цільовим призначенням.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 670