Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2023

Найближчі 60 діб організатори схеми незаконного виїзду військовозобов'язаних за межі України проведуть за ґратами (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управлінням ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру двом жителям Могилів-Подільського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Установлено, що підозрювані, діючи за попередньою змовою з невстановленою на цей час особою, організували схему незаконного переправлення громадян України через державний кордон поза пунктами пропуску. Як правило, зловмисники переправляли охочих чоловіків призовного віку через річку Дністер за допомогою човна у нічний час, отримуючи за це винагороду у розмірі від 4 до 4,5 тис. доларів США з кожної особи.

Під час чергової спроби переправлення осіб через державний кордон їх

затримано.

Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1042