Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2023

Липовецьку міську раду зобов’язано прийняти на баланс 103 км осушувальних мереж – апеляційний суд не задовольнив скаргу мерії на рішення за позовом прокуратури

Сьомий апеляційний адміністративний суд залишив апеляційну скаргу Липовецької міської ради без задоволення, а рішення Вінницького окружного адміністративного суду, яким задоволено позов Немирівської окружної прокуратури про визнання бездіяльності міської ради протиправною та зобов’язання вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на внутрішньогосподарську осушну мережу загальною довжиною 103 км вартістю 41,5 млн грн, – без змін.

Йдеться про 70 споруд на локальних системах колишніх Лозуватської та Лукашівської сільських рад Вінницького району, які Липовецька міська рада після утворення об’єднаної громади як правонаступник не оформила та не зареєструвала право власності на них. 

У грудні 2022 року суд першої інстанції задовольнив позов прокуратури щодо зобов’язання Липовецької міської ради прийняти у комунальну власність меліоративну мережу. Надалі мерія оскаржила це рішення в апеляційному порядку, втім апеляційний суд залишив скаргу органу місцевого самоврядування без задоволення. 

Прокуратура наголошує, що осушувальним мережам, які слугують збереженню водних об’єктів, запобігають засухам, паводкам, іншим природним надзвичайним ситуаціям, а також сприяють веденню сільськогосподарського виробництва в регіоні, має бути забезпечено належне утримання визначеним власником. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 851