Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

Судитимуть жителя Могилів-Подільського району за незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ФОТО)

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 57-річного жителя м. Ямпіль Могилів-Подільського району, який обвинувачується у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, наданні засобів для цього, яке вчинене в інтересах кількох осіб та з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством установлено, що правопорушник, діючи умисно, сприяв незаконному, поза визначеними пунктами пропуску, переправленню чоловіків призовного віку осіб через державний кордон України до Республіки Молдова за грошову винагороду у розмірі 5000 доларів США за одну людину.

Чоловік був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону прикордонниками України та Республіки Молдови, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів.

Він узгодив із 2-ма громадянами України призовного віку, які мали намір незаконно перетнути державний кордон України, час та місце незаконного переправлення. Після цього, взявши власний надувний човен з веслами та двигуном, а також тепловізійний прилад, він дістався до берега річки Дністер, звідки планував переправити цих чоловіків до Республіки Молдови.

За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.
Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 987