Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

Ухвалено перший вирок депутату держдуми рф, який голосував за визнання псевдореспублік в Україні 

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури депутата нижньої палати федеральних зборів російської федерації заочно засуджено за умисні дії, з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України).

Вінницьким міським судом йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений 15 лютого 2022 року під час засідання держдуми рф підтримав постанову зі зверненням до президента рф володимира путіна з проханням розглянути питання про визнання самопроголошених донецької та луганської народних республік як самостійних, суверенних і незалежних держав.

Також 22 лютого 2022 року депутат підтримав ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф та «днр»/«лнр». 

Обвинуваченого оголошено в розшук та до компетентних органів направлено запити щодо виявлення та розшуку належних йому активів, на які може бути накладено арешт задля їх націоналізації та спрямування у рахунок майбутньої репарації на користь України. 

Наразі це перший вирок Вінницького міського суду за результатами розгляду обвинувальних актів щодо 62 депутатів нижньої палати федеральних зборів російської федерації, скерованих Вінницькою обласною прокуратурою. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 811