Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2023

Безпека людей під час війни: прокуратурою подано черговий позов про облаштування укриття

Хмільницька окружна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою до Комунального закладу «Центр культури та дозвілля Війтівецької сільської ради Хмільницького району Вінницької області» та Війтівецької сільської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання привести захисну споруду цивільного захисту у стан готовності до використання за призначенням. 

Йдеться про протирадіаційне укриття площею 276 м2 місткістю 150 осіб, яке знаходиться у комунальній власності, однак не облаштоване для перебування людей під час загрози обстрілу чи інших воєнних небезпек. Такий висновок зробила комісія, яка обстежувала захисну споруду влітку 2022 року та надала органу самоврядування рекомендації щодо усунення недоліків.

Оскільки сільська рада донині не вжила заходів щодо облаштування укриття відповідно до встановлених вимог, наражаючи на небезпеку життя і здоров’я мешканців громади, прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду.

Ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду відкрито провадження у справі. 

Загалом органами прокуратури Вінниччини цього року у вказаній сфері подано 4 позовні заяви та судами задоволено 4 позови з урахуванням минулорічних.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 812