Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2023

Заробляв на нелегальній міграції – вінничанин підозрюється у незаконному переправленні громадян через державний кордон України

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури 51-річному жителю м. Вінниці повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України шляхом надання засобів та усунення перешкод, вчиненому повторно та з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За результатами проведення комплексу слідчих та негласних слідчих (розшукових) дій установлено, що вінничанин, діючи умисно, за грошову винагороду у розмірі 4 тис. доларів США двічі впродовж лютого 2023 року сприяв незаконному, поза визначеними пунктами пропуску, переправленню чоловіків призивного віку через державний кордон України до Республіки Молдова.

Підозрюваний був обізнаний про порядок здійснення охорони кордону прикордонниками обох держав, знав місця дислокацій їхніх мобільних підрозділів, а також надавав консультації «клієнтам» щодо необхідного спорядження (гідрокостюми, вакуумні пакети), документів і телефонів.

Так, на початку лютого, узгодивши попередньо час та місце, підозрюваний пізнім вечором на власному автомобілі привіз із м. Вінниці до околиць с. Серебрії Могилів-Подільського району чоловіка, який бажав незаконно потрапити до Молдови, та вказав на місце, де той мав перепливти р. Дністер на молдовський берег.

Через деякий час за аналогічних обставин підозрюваний сприяв ще одному чоловікові призивного віку у незаконному переправленні через державний кордон. 

Після здобуття слідством обґрунтованих доказів вчинення кримінального правопорушення вінничанину повідомлено про підозру та наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 635