Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2023

Викрито двох учасників ворожої агентурної мережі – їм повідомлено про підозру та взято під варту 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури за фактом державної зради повідомлено про підозру двом громадянам України (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 47-річний житель м. Краматорська Донецької області та 43-річний житель м. Краснограда Харківської області у 2022 році свідомо увійшли до складу агентурно-інформаторської мережі, яка була організована на тимчасово окупованих територіях та діяла в інтересах спецслужб рф.

Підозрювані виконували завдання зі збору актуальної інформації щодо переміщення й розташування підрозділів і техніки Збройних Сил України на певному напрямі фронту з можливістю їх ідентифікації на місцевості. 

Дані, які чоловіки передавали через мобільний застосунок, представники рф використовували для здійснення вогневого ураження по українських позиціях. 

Підозрювані були затримані співробітниками спецслужби за місцем проживання та доправлені у Вінницьку область, де за рішенням суду їх поміщено під варту. 

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 326