Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2023

Викрито протиправну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ФОТО)

Вінницькою окружною прокуратурою спільно з Управлінням Служби безпеки України у Вінницької області викрито протиправну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України організовану мешканцями м. Вінниці.    

Установлено, що зловмисники налагодили протиправну схему переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку на підставі підробленої довідки територіального центру комплектування та соціальної підтримки про непридатність таких осіб до військової служби. Вартість довідки «ділки» оцінили у 2000 доларів США.

Зокрема правопорушники на замовлення виготовили підроблений документ та надали його чоловіку призовного віку, який у грудні минулого року пред’явив його на пункті пропуску через держаний кордон України, однак працівники прикордонного загону виявили підробку та запобігли спробі незаконного перетину кордону.

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури здобуто достатньо доказів для повідомлення про підозру трьом особам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України.

Наразі слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваних застосовані запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

За вчинення зазначеного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1200