Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2023

Вінничанам, які незаконно придбавали, зберігали з метою збуту та збували наркотичні засоби та психотропні речовини повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою трьох вінничан, які незаконно придбавали, зберігали з метою збуту та збували наркотичні засоби та психотропні речовини.

Досудовим розслідуванням установлено, що чоловіки впродовж 2022-2023 років вибудували розгалужену мережу збуту наркотичних засобів та психотропних речовин у м. Вінниці.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці вилучили загалом понад 150 грамів амфетаміну та 2-х кілограмів конопель, електронні ваги, зіп-пакети, мобільні телефони, банківські карти, грошові кошти отриманні злочинним шляхом.

Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 307 КК України. Слідчим суддею Вінницького міського суду Вінницької області задоволені клопотання слідчого, погоджені прокурором, та до підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

             

 Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 829