Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2023

Здавала ворогу позиції ЗСУ у Торецьку – повідомлено про підозру місцевій жительці (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді жительці м. Торецька Донецької області, громадянці України (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювана здійснювала підривну діяльність проти України, співпрацюючи з представниками незаконних збройних формувань, підконтрольних російській федерації. 

Мешкаючи у Торецьку, який знаходиться на лінії бойового зіткнення українських сил оборони та збройних підрозділів росії, жінка збирала та передавала ворогу точну й актуальну на час її надання інформацію про переміщення та розташування підрозділів ЗСУ. 

Після коригування та нанесення вогневого ураження по українських позиціях, підозрювана звітувала куратору про наслідки обстрілів. 

На сьогодні жінку затримано та судом до неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 957