Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Судом задоволено клопотання прокурора та до чоловіка, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою 29-річного жителя Тульчинського району Вінницької області у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння та завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження.

Слідством установлено, що 12.03.2023 близько 20 години водій, керуючи автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись по вул. Леонтовича в с. Суворовське Тульчинського району Вінницької області, поблизу зупинки громадського транспорту, виїхав за межі проїзної частини дороги на праве узбіччя по напрямку свого руху, де допустив наїзд на пішохода, який рухався у попутному напрямку, після чого зник з місця пригоди.  
Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди 23-річний потерпілий загинув на місці події.

Наразі чоловікові вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України, слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, правопорушнику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1696