Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2023

Сільській громаді повернуто 33 га земельної ділянки з водоймою вартістю 178 млн грн – виконано рішення апеляційного суду 

За сприяння Жмеринської окружної прокуратури виконано рішення Господарського суду Вінницької області, яке залишене без змін постановою Північно-західного апеляційного господарського суду, про зобов’язання товариства з обмеженою відповідальністю повернути земельну ділянку водного фонду площею 33 га з розташованим на ній водним об’єктом вартістю 178 млн грн на території Северинівської громади Жмеринського району.

Прокуратура в судовому порядку ініціювала повернення землі та водного об’єкта з незаконного користування, оскільки ТОВ тривалий час використовувало їх для рибогосподарської діяльності без будь-яких правовстановлюючих документів та не платило коштів до місцевого бюджету.

Після задоволення позову прокуратури судом першої інстанції у листопаді 2022 року, відповідач оскаржив його рішення, однак апеляційний суд у лютому 2023 року залишив скаргу відповідача без задоволення.

На сьогодні рішення суду реально виконано – земельну ділянку водного фонду за актом приймання-передачі повернуто Северинівській сільській раді.
 
Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1379