Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2023

Ексдиректор комунального підприємства, яка зловживаючи службовим становищем спричинила розтрату товарно-матеріальних цінностей на понад 357 тис. грн постане перед судом

Прокурором Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт за обвинуваченням ексдиректора одного з комунальних підприємств Мурованокуриловецької селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для себе та інших фізичних осіб використанні службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства обвинувачена у грудні 2020 року, будучи наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, в порушення Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я» видала наказ, яким встановила завищені розміри доплати для себе та працівникам підприємства із пакету про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій згідно договору, укладеного між Національною службою здоров’я України та Мурованокуриловецькою ЦРЛ.

Крім того, в порушення Наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження переліку типів закладів охорони здоров’я та переліку посад медичних та інших працівників, для яких встановлюються доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 та тим, що забезпечують життєдіяльність населення, що мають право на встановлення доплати до заробітної плати з 01.09.2020 до 31.12.2020» видала наказ про виплату доплати до заробітної плати працівникам, що не надавали допомогу хворим на респіраторну хворобу COVID-19.

За результатами аудиту та висновків судово-економічної експертизи встановлені збитки на суму понад 357 тис. грн. З метою відшкодування заподіяних збитків на майно обвинуваченої накладено арешт та прокурором заявлено цивільний позов.

За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1494