Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2023

Повідомлено про підозру та взято під варту водія, який вчинив смертельну ДТП у стані сп’яніння (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру 33-річному жителю м. Калинівки у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, що спричинило смерть потерпілого, та у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України). 

За даними слідства, 20.02.2023 близько 22:00 підозрюваний, рухаючись легковим автомобілем вулицею м. Калинівки, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, допустив наїзд на 80-річного пішохода, який знаходився на узбіччі.

Після цього підозрюваний, не надавши допомоги потерпілому та не поцікавившись його станом, з метою уникнення відповідальності залишив місце події на автомобілі, а літній чоловік від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці. 

Водія затримано працівниками поліції та йому повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень. Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 214 720 грн.

На зазначене рішення слідчого судді прокурором готується апеляційна скарга в частині визначення застави. 

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1128